Ureditev trga pred cerkvijo sv. Roka v Brežicah

leto projekta / 2014
površina / 300 m2
investitor / Krajevna skupnost Brežice
foto / arhiv NAINO in Foto Rožman Brežice
Ureditev trga pred cerkvijo sv. Roka v Brežicah je vključevala ohranitev fragmentov prejšnje, nedokončane ureditve iz leta 1991, ko je bila posajena lipa in izdelana pot do nje. Pot je bila izdelana iz velikih mačjih glav, prostor pa je ostal tako nedorečen in nedokončan.

Nova zasnova trga izraža združevanje ljudi v prostoru. Objema jih s krožno  obliko trga, kar nazorno ponazarja vijugasta klop, ki hkrati povezuje tudi obstoječo lipo in prostor. Ta nudi mimoidočim danes oddih pod mogočno krošnjo.  Na osi lipa – oltar ponovimo v tlaku vzorec mačjih glav v obliki manjšega kroga, ki simbolizira povezanost, združevanje in večnost.

Med trgom in cesto je predviden hortikulturni zastor, ki nudi uporabnikom zavetje, hkrati pa omogoča intimnost trga. Tudi z druge strani novega prostora je predvidena zasaditev, ki omogoča uporabniku v vsakem letnem času nekaj lepega, zaradi česar je vredno postati v njem. Četudi je cerkev prazna.
Nazaj
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×
Primerjaj